Exclusieve woning Amsterdam Oud Zuid

Exclusieve woning Amsterdam Oud Zuid
PROJECTOMSCHRIJVING

In januari 2014 hebben wij de renovatie van een exclusief appartement van 300m2 in Amsterdam-Zuid opgeleverd. Het appartement beslaat de bovenste 3 lagen van een appartementen-gebouw uit 1925.

De familie die als opdrachtgever optrad wilde, na gewoond te hebben in Kopenhagen, Brussel, Madrid, San-Francisco en Rome, een vaste woning kopen te Amsterdam. Tezamen met de architect is gekeken naar een woning die aansloot op het moderne gezinsleven met een open setting. Het oog viel op een 2 laags appartement dat in casco staat verkeerde. Dit maakte het mogelijk het bestaande appartement geheel te strippen tot alleen de constructie nog in stand was. Het bestaande pand is getransformeerd tot een transparante en open structuur waarbij de relatie tussen diverse ruimten en verdiepingen op een optimale manier is benut.

Mede doordat de familie gedurende de diverse woonadressen in de wereld veel meubelstukken en kunst uit verschillende landen heeft meegenomen is de beleving van het moderne appartement zeer warm, sfeervol en rijk gedecoreerd. De geschiedenis van het appartement, de geschiedenis van de familie en de respectvolle uitwerking van de wensen zorgen voor een harmonieuze atmosfeer in het appartement. Het appartement voelt modern en warm, een welkom thuis, en dat is precies wat de familie terug in Nederland wilde bereiken.

OPDRACHTGEVER / Particulier

TEAM /
Archtiect: Denoldervleugels
Stalen deuren: Simply Steel
Keramische tegels: PORCELAINGRES
Verlichting: MODULAR & Artemide